• Óriási lehetőség a magyar agrárium előtt: ez komoly előnyt jelenthet a vállalkozásoknak

  Az adatkezelésről nem sok szó esik az agráriumban, pedig piaci és nemzetgazdasági szempontból hatalmas érték rejlik benne, illetve az egyéni vállalkozások szintjén is komoly előnyökre lehetne az adatokkal szert tenni - mondta Maróti Miklós, az AgroVIR Kft. ügyvezető igazgatója az Agrárszektor 2020 Konferencián. A szakember emellett arról is beszélt, miért lenne fontos, hogy a digitalizáció az agráriumban is nagyobb teret kapjon, és hol tart most Magyarország ezen a téren.

  Bővebben
 • #

  Ismerje meg WORKS applikációnk következő generációját!

  Pörgesse fel az adatok áramlását és használja ki az AgroVIR Global rendszer nyújtotta előnyöket. Ismerje meg az újratervezett alkalmazásunkat, amivel gyorsabban és egyszerűbben rögzíthet munkaművelet mint eddig bármikor.

  Az alkalmazásunk Android és iOS rendszerekre is elérhető, keresse WORKS LITE néven.

  Bővebben
 • #

  Az idő nem ellenünk dolgozik, hanem Nekünk!

  Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy éppen csak túl vagyunk a 2019-es év legnagyobb európai kiállításán a hannoveri Agritechnikán és máris újabb sikeres eseményt tudunk magunk mögött! A 2020-as AgroMashEXPO és Agrárgépshow a legnagyobb és legfontosabb hazai kiállításunk, így idén is képviseltettük magunkat, ahol számos régi, új és leendő partnerünkkel volt alkalmunk beszélgetni.

  Bővebben
 • #

  A Szent István Egyetem csapatai taroltak az egyetemisták agrárversenyén, az Agrovirtuson

  Gödöllő, 2019. november 21. – A Szent István Egyetem csapatának győzelmével, érdekes projektötletekkel és izgalmas látványvilággal zárult a szeptember óta tartó Agrovirtus versenysorozat és akadémia, melynek fókuszában a hallgatók agrár-vállalatirányítási készségeinek fejlesztése és projektszemléletének formálása állt.

  Bővebben
 • #

  10 KÖZÖS ÉV UTÁN ELVÁLNAK ÚTJAINK

  A cég életének meghatározó pillanatai zajlottak a tatai platános téren álló iroda falain belül és kívül.

  Bővebben
 • #

  A gazdálkodók ötletei is segítik a nemzetközi szinten is sikeres magyar agrárszoftvert

  Költséghatékony gazdálkodás folytatása és kis csoportokban eredményesen együttműködő termelők jelzik az AgroVIR fejlesztéseinek sikerét. A cég egy olyan innovatív vezetői információs szoftvert alkotott meg, amely segíti a gazdákat a működéshez szükséges döntések meghozatalában. A rendszer célja, hogy a partnereik a lehető legkevesebb idő- és energiaráfordítással tudjanak hatékonyan és fenntarthatóan gazdálkodni. Gorotyák Igor marketingvezető és Farkas Csongor nemzetközi értékesítési vezető többek között arról mesélt, mit tesz és fejleszt a magyar cég azért, hogy a magyar, a román, az argentin, és a bolgár gazdák a lehető legjobban átlássák és megszervezhessék a mezőgazdasági tevékenységüket.

  Bővebben
 • #

  Az adatokban rejlik a jövő!

  A precíziós gazdálkodás és a digitalizáció egyre jobban hódít a magyar mezőgazdaságban is, sok gazdálkodó azonban gondolkodás nélkül veti rá magát az új technológiákra. A legtöbben bele sem gondolnak abba, mekkora problémát jelenthet, ha anélkül kezdik el használni a precíziós eszközöket, hogy előtte rendbe tennék saját gazdaságuk adatait. A megfelelő adatok nélkül ugyanis nem lehet megfelelő precíziós gazdálkodást tervezni – mondta el az agrárszektor.hu-nak Zsoldos Tamás, az AgroVIR új, adat üzletágának vezetője. A szakemberrel arról is beszélgettünk, hogy miért volt szükség egy új részleg elindítására, illetve milyen előnyökkel járhat ez a gazdák számára.

  Bővebben
 • #

  Akkor ér valamit az adat, ha fel is használják

  Százalékban és pénzben is kifejezhető a mezőgazdaságban az adatgyűjtés hasznossága, de nem mindegy, mire használja a kapott adatokat a gazda. Pedig a termelésben is pénzre váltható az információ – többek között erről is beszélt az AgroVIR Kft. magyarországi cégvezetője, Okner Péter. A vállalat olyan informatikai rendszerek fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozik, amelyek a mezőgazdasági termelés teljes folyamatának adatgyűjtését összefogják és elemzik. Sőt, következtetéseket is levonnak az adatokból, amik alapján a gazda dönthet arról, megéri-e neki az adott művelet.

  Bővebben
 • #

  37. AGROmashEXPO, Idén is kint voltunk Magyarország legjelentősebb agráripari kiállításán.

  40.000 négyzetméteren, négy napon keresztül, 350 kiállítóval osztoztunk a látogatók figyelmén. Mindig nagy élmény az év ezen szakasza, hiszen a téli álomból ez a rendezvény, ami felrázza az újdonságra éhes gazdálkodók sokaságát, nem volt ez idén sem másként.

  Bővebben
 • #

  Négy óra alatt költhettek el 200 millió forintot az agrárium fejlesztésére az egyetemisták

  A Pannon Egyetem csapatának győzelmével zárult Magyarország első digitális-agrártechnológiai versenyének döntője a Szent István Egyetem Gödöllői Campusán, melyen az előválogatáson legjobban teljesítő 8 egyetemista csapat mérte össze tudását.

  Bővebben
 • #

  Átadták az Érték és Minőség Nagydíj elismeréseket a Parlamentben

  Első alkalommal adták át az Alkotók Ünnepén, az Országház felsőházi termében az Érték és Minőség Nagydíjat, amely védjegy híd a gyártó és a fogyasztó között, segít a bizalom kialakulásában.

  Bővebben
 • #

  A XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

  Idén 25. alkalommal rendezik meg Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat, ahol a tavalyi nagysikerű rendezvény után, idén újra képviseltetjük magunkat. Partnereink körében is igen látogatott kiállítás, amely mára a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőséggel bíró szakmai találkozója, így részvételünk szinte kötelező!

  Bővebben
 • #

  Személyre szabott szolgáltatás

  Az idei iv. Prega konferencián is új fejlesztéssel jelent meg az agrovir kft. Okner Péter ügyvezető-helyettes, Gorotyák Igor marketingvezető és Fischl Balázs vezető értékesítő nemcsak az ügyfeleket fogadták és tájékoztatták a cég termékeiről, hanem két előadást is tartottak. Velük beszélgettünk.

  Bővebben
 • #

  Idén is fantasztikus kiállítással kezdődött számunkra az év!

  A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvénye, az AGROmashEXPO és AgrárgépShow – a vele egy időben rendezett Magyar Kert, valamint Szőlészet és Pincészet kiállítás - amire több mint 45 ezren voltak kíváncsiak a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

  Bővebben
 • #

  PREGA Kerekasztal az AGROmashEXPO-n!

  Az adatgyűjtés, adatelemzés és összefüggés-vizsgálat voltak a kulcsszavak az Agroinform.hu által szervezett PREGA Kerekasztalon. Az AGROmashEXPO-n megrendezett eseményen az is elhangzott, hogy nagyon sok adat kell még ahhoz, hogy például a differenciált tőszámvetés igazán megvalósuljon.

  Bővebben
 • #

  Sajtóközlemény

  Együttműködési megállapodást írt alá a Portfolio Agrárszektor Konferencián a Takarék Csoport képviseletében Szabó Levente, a Takarékbank vezérigazgató-helyettese és Hollósi Dávid, a Takarék Agrár Igazgatóság vezetője Maróti Miklóssal, az AgroVIR Kft. ügyvezetőjével. Az együttműködés keretében a megújuló takarékszövetkezeti szektor az agrárium digitális fejlesztésével erősíti tovább pozícióit.

  Bővebben
 • #

  Vetni, aratni, digitalizálni: Már a szántóföldön is az informatika az úr

  Ahogy ma már szinte minden második ember kezében okostelefon van, olyan nyilvánvaló a digitalizáció szélsebes terjedése a mezőgazdaságban is. Ezt a gyors fejlődést felismerve indult el, és fejlesztette ki szoftverét 2009-ben a tatai székhelyű AgroVIR Kft. Mostanra egyre több gazdálkodó építette be mindennapjaiba az AgroVIR rendszerét. A gazdák igényeihez igazodva a cég is folyamatosan fejleszti szoftverét, hogy ne csak a szántóföldi növénytermesztésben, de a szőlészet-borászatban és az állattenyésztési ágazatban is használni lehessen. Fischl Balázst, az AgroVIR értékesítési vezetőjét kérdeztük arról, mennyire nyitottak a gazdálkodók a digitalizációra, milyen fejlesztéseket tervez a cég, illetve arról, mit is jelenet pontosan a Farming 4.0.

  Bővebben
 • #

  World Export Development Forum (WEDF)

  Budapesten került sor a Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) által megrendezett 17. WEDF konferenciára, október 25 - 26.-a között, a Budapest Kongresszusi Központban. A konferencia fő fókusza a kereskedelemben rejlő kompetitív előnyök megismertetése, első sorban a befektető és támogató intézményeknek, döntéshozóknak illetve üzleti vezetőknek. Az esemény továbbá lehetőséget teremtett a gazdasági szereplőknek a kapcsolati háló bővítésére, illetve potenciális partnerek megtalálására.

  Bővebben
 • #

  A Skynet átveszi az uralmat a mezőgazdaság felett

  A Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciasorozatának újabb állomásán jártunk, amelyet a témára való tekintettel kivételesen a Tokaj-Hegyaljához tartozó Tállyán rendeztek meg. A konferencián kiderült, hogy milyen eszközökkel igyekszik segíteni a kormányzat a gazdáknak, milyen finanszírozási lehetőségek vannak, és az is, hogy a Skynet hamarosan átveszi az uralmat a búzatáblák fölött.

  Bővebben
 • #

  A misztikumtól az atomfizikáig

  A hazai gazdaságokban egyre gyakoribb az agrárinformatika alkalmazása. A piacvezető AgroVIR Kft. ügyvezető igazgatójától, Maróti Miklóstól származik a gondolat, hogy a mezőgazdaság eljutott a misztikumtól az atomfizikáig. De hogy miképpen, arról az AgroVIR három kiváló kollégájával, Fischl Balázzsal, Gorotyák Igorral és Okner Péterrel beszélgettünk.

  Bővebben
 • #

  A gazdálkodók még nem látják, milyen értékesek az adataik

  Rengeteg információ keletkezik a termelői folyamatokban, de gyakorlatilag nem történik meg ezek hasznosítása. Azon dolgozunk, hogy ezekkel az adatokkal döntési lehetőséget teremtsünk, automatikus figyelmeztetéseket generáljunk – mondta Maróti Miklós, az AgroVIR Kft. ügyvezetője az agrotrend.hu-nak.

  Bővebben
 • #

  PREGA konferencia

  A III. PREGA Konferencián és Kiállításon Maróti Miklós az AgroVIR Kft. ügyvezetője előadásában a gazdaságok egyszerű, gyors, és hatékony kezeléséhez mutatott be egy egészen új megoldást. A AgroVIR Connect egy teljes gazdaságot átfogó vezetői rendszer, mely négy innovatív, megbízható megoldást egyesít, úgymint az iGazda adatkoncentráló és térképi megjelenítője az iMező, a Ro-Sys LogBox ISOBUS és CAN buszos terepi adatgyűjtője és az AgroSense Termesztés felügyelő rendszere, meteorológia eszközei.

 • #

  Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napok

  2017-ben sem maradhattunk távol, az idén három napos 24. alkalommal megrendezett Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokról. Mára már csak az állattenyésztés fővárosaként emlegetett Hódmezővásárhelyen rendezik az egyik legrangosabb mezőgazdasági rendezvényt az országban.

 • #

  AXIÁL Kft. továbbképzési tanfolyam Hajdúszoboszló

 • Az Év Agrárembere Kitüntető Díj

  Büszkék vagyunk, hogy az Év Agrárembere Kitüntető Díj rendezvényen az AgroVIR Kft. alapítóját, ügyvezetőjét Maróti Miklóst választották meg 2016-ban az Agrárinnováció kategória győztesének.
  Köszönjük ügyfeleinknek az ötleteket, támogatást, közös munkát az elmúlt években, illetve mindenkinek, akik szavazatukkal, jelölésével segítették.

 • #

  Újabb magyar sikersztori: tatai garázsból az óriásvállalatok világába

  Képtelenségnek hangzik, de 2017-ben mindennaposnak számít, hogy a borászatoknak fogalmuk sincs, miből tevődik össze egy üveg bor ára, a gazdák nem tudják, hogy a tehenük mennyi profitot hoz, figyelmetlen traktorosok pedig rossz táblát permeteznek, óriási károkat okozva.

  Bővebben