#

Tábla szintű adatkövetés

A tábla szintű információ sokkal mélyebb és komolyabb elemzéseket tesz lehetővé, mint az ágazati szintű. A fontos részletek mindig valahol a táblák mélyén rejtőznek.

További előnyök kapcsolatfelvétel

Egy rosszul végzett kezelés,
egy hibás talajművelés és
máris rosszak az ágazati adatok.

A tábla, a parcella…

…a mezőgazdasági termelés alapja fix, mindig ugyanott van. Tudjuk melyik sarkában milyen gyomok nőnek, ismerjük a hiányosságait. Szeretjük amikor eldolgoztuk tavasszal a talaját, imádjuk vizsgálni a kelés egyenletességét rajta, de igazán akkor zárjuk a szívünkbe, mikor a legszebb részeit nézzük a kombájnból, és profitot termel.

  • Rajzoljuk a térképen, de csak nem jön ki az a terület, amit mi gondolunk. Lehet, hogy még nem pont ott művelünk ahol kellene?
  • Már megint belvizes folt van rajta, így ez a rész nem lesz támogatott
  • Fel kellett darabolnunk, mert az AKG, vagy az ÖKO csak egy részére nyert.
  • Osztatlan közös van benne, meg rengeteg rendezetlen tulajdonviszony
#

Előnyök és
gyakorlati példák

Az AgroVIR rendszer előnye, hogy bárhogy darabolódik a tábla, bárhogy variálódik rajta a termelés – az adatot akkor is csak egyszer kell rögzítenünk.

Kezeli a termelési évet (nem csak a naptárit, hisz’ az természetes) táblánként – ismerős helyzet: az egyik táblámon már betakarítottam és talajt művelek, a másikon még ott a búza, egy harmadikon meg már kész a másodvetés!

Adott évben annyi kultúra és annyi darab táblán belül, amennyit az élet megkövetel – ami a valóság.

Több parcella van a terület alapú támogatás egységes kérelmében, amit a valóságban azonban egy táblaként művelek, ugyanakkor nincs szükség a tábláim számának növelésére, mivel a program kezeli ezeket a helyzeteket.

Kérdése van, segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Rólunk mondták

Táblára lebontva látom a költségeimet, ezt persze tovább is tudom részletezni: minden pillanatban látom, hogy az összköltség miből tevődik össze!