#

AgroVIR rendszerbe integrálva

a digitális hídmérleg- és üzemanyagkút.

Két alapvető eszközt integráltunk a rendszerbe, amely minden gazdálkodónak létfontosságú, és a rajtuk keresztül keletkező adatok mindig nagy mennyiségű utómunkát igényelnek: a hídmérleg és az üzemanyagkutak.

Miért jó ez? kapcsolatfelvétel

Miért vezetnénk párhuzamosan?

Az AgroVIR rendszer számos ponton lehet a segítségünkre abban, hogy ne elszigetelt szoftverekben rögzítsünk - amelyek csak saját felületükön képesek az információt feldolgozni - megnehezítve ezzel a párhuzamos adatrögzítés elleni küzdelmünket.

Ha van egy eszközünk, aminek egyedi szoftvere van.

Ez az egyediség az adott funkción belül lényegtelen, hiszen az a szoftver csak ahhoz az eszközhöz való, amikor az eszközt beszerezzük, gyakran nem is foglalkozunk vele, vagy teljesen semleges a számunkra.
De használat közben rádöbbenünk, hogy azok az információk amik ott keletkeznek, sehol máshol nem használhatók fel, csakis plusz munkával, manuális adatrögzítéssel kerülhetnek át más környezetbe. Az ilyen feladatoknak a tipikus képviselői a mezőgazdaságban a hídmérlegek és az elektronikus üzemanyagkutak segítő rendszerei.

#

A digitális hídmérleg

Hozamaink mérésének alapvető eszköze a hídmérleg. Ha egységes rendszerben gondolkodunk, megkerülhetetlen pont a gazdálkodásunkban. A betakarítás időszakában percről percre szeretnénk követni minden itt keletkező adatot, elvárjuk, hogy ezek feldolgozása gyors és pontos legyen!

A kijelzőn megjelenő súly adatainkat a megfelelő összekötéssel az AgroVIR szoftverbe érkeztethetjük, majd ezzel az egy rögzítéssel már számtalan helyen használhatjuk fel a mérlegelésünk adatait.

Az összekötés nem csak gyorsítja a folyamatot, de azonnal lekérdezhetővé, informálissá teszi a mérlegelésünket, vagyis a hídmérlegtől távol is láthatjuk hogyan áll a kiszállításunk, hol tart egy-egy területünk betakarítása.

Az összekötés segítségével naprakész lesz a terménykészletünk is, amelyet akár mobilról, távolról bármikor megtekinthetünk, esetleg automatikus üzenet formájában e-mailben is megkaphatunk!

Az elektronikus üzemanyagkút

Üzemanyag kutunk a gépi költségeink meghatározó részének keletkezési helye. Minden időszakban kiemelten fontos az adatainak precizitása, folyamatos ellenőrizhetősége. A keletkező nagy mennyiségű információ sok összefüggésnek az alapja, következtetéseink formálója. Fontos hogy manuális munka nélkül kerülhessen további feldolgozásra!

Ezek a tankolási adatok további utómunkálatokon esnek majd át, ezekből az adatokból bizonylatok, keretutalványok keletkeznek – amelyekből aztán később költség adatok, vagy akár a teljesítmény felosztásának alapja lesz.

Mi sem egyszerűbb, ha ezt már nem kézzel tesszük meg, hanem a tankolás naplózó funkcióját beolvassuk, vagy integráljuk az AgroVIR rendszerbe.

Az AgroVIR az adatokat a gép és munkaerő azonosítás után a megfelelő helyen kezeli – dátumra, időpontra pontosan elkészíti a tankolások alapján a kiadási bizonylatokat, amelyekből később a munkaműveleti adatokkal összevetve megvalósítható az automatikus, vagy majdnem automatikus üzemanyag felosztás!

Kérdése van, segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Rólunk mondták

A mérlegtől és az üzemanyagkúttól jövő digitális adatok integrálásával az adatközlés és adatátadás leegyszerűsíthető!